HWBOT Prime 1.0.1 released

HWBOT Prime has been given a long overdue update today. Fetch version 1.0.1 while it's hot here.


Noticable changes:

  1. clock adjustment cheat detection
  2. compatible with Java 8, 9, 10, 11 without tweaks. Java 7 and lower support has been dropped.
  3. support for a "stability test", aka HWBOT Prime 30min, which searches for the highest prime number in 30 minutes. The highest found after 30 minutes is your benchmark score.


Update 1.0.1:

  1. remove dependency of javasysmon library as many windows machines seem to have problems with it.

If found stable and better protected against cheats, we might reconsider disabling points for HWBOT Prime when revision 8 launches later this week. The android version if HWBOT prime has not yet given an overhaul.


Have fun benching!


Direct link to executable jar only (requires java to be installed):

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/hwbotdownloads/downloads/hwbotprime-1.0.1.jar


Belgium richba5tard dit :

Any feedback welcome. :)

websmile dit :

It´s back :D - I love this 😍

Works fine with win7 and 7600k

United Kingdom Noxinite dit :

Can't say I'm happy about the choice of benchmark to fix, but it's good to see things getting fixed. :)

Belgium skulstation dit :

not starting on a x470 whit 200ge cpu on win10.

waiting +5min

United States bigblock990 dit :

hwbotprime.jar won't open/run. win8.1 with latest update java 8 - 191

websmile dit :

Did you try to run as admin?

Belgium richba5tard dit :

2 hours ago, Noxinite said:

Can't say I'm happy about the choice of benchmark to fix, but it's good to see things getting fixed. :)

The source of HWBOT Prime is under our control, so it's the easiest to fix.

Belgium richba5tard dit :

2 hours ago, skulstation said:

not starting on a x470 whit 200ge cpu on win10.

waiting +5min

 

55 minutes ago, bigblock990 said:

hwbotprime.jar won't open/run. win8.1 with latest update java 8 - 191

Can you please run the benchmark via command line and tell me the output:

java -jar hwbotprime.jar

 

United Kingdom Noxinite dit :

5 minutes ago, richba5tard said:

The source of HWBOT Prime is under our control, so it's the easiest to fix.

Any chance of having it check against HPET to make it useable on 8/8.1/10? Or is that what the fix was already?

United States bigblock990 dit :

53 minutes ago, websmile said:

Did you try to run as admin?

First thing I attempted, however right click doesn't have run as admin option.

24 minutes ago, richba5tard said:

 

Can you please run the benchmark via command line and tell me the output:


java -jar hwbotprime.jar

 

see attached picture

 

hwbotprime_error_001.png

Belgium leeghoofd dit :

Why not integrate one fixed java version like with X285 ?

Belgium richba5tard dit :

1 hour ago, bigblock990 said:

First thing I attempted, however right click doesn't have run as admin option.

see attached picture

 

hwbotprime_error_001.png

Thanks! Which cpu are you using?

United States mllrkllr88 dit :

The batch file is not working for me with W7 or W10 (run as admin of course). I also tried to run the command via admin CMD but it has the same result, it will not launch and CMD closes. However, I can run the .jar file without the batch file and all is good...but perhaps it needs to be run via batch file for 'cheat detection'??

It scales with memory a little bit, but ultimately its an epic bad slot machine 😕

http://hwbot.org/submission/4030524_mllrkllr88_hwbot_prime_core_i7_8700k_8805.39_pps?recalculate=true

As you can see, real-time priority stabilizes the score but ultimately it doesn't produce as the highest runs.

HWBOT Prime 1.0.0 - 8700K @ 5.0_5.0 - Mllrkllr88 (1).png

Russian Federation Remarc dit :

not working on winxp (0.83 version working fine)

Australia cbjaust dit :

after intalling JRE 9ea+107 the cmd window opens and immediately closes and the GUI doesn't run. Previously had JRE 8u191 and it worked fine although the the checksum result after uploading was "invalid" and the result did not show up in the results for the CPU used (Core i7 4600U) but has a gold cup with the result being 1st out of 1. Uploading a result from 0.8.3 was fine: http://hwbot.org/submission/4030594_cbjaust_hwbot_prime_core_i7_4600u_3721.32_pps/ and it shows up normally in the rankings for i7 4600U CPUs.

Edit: nevermind, uninstalling JRE8 stuffed up the paths in windows and the java couldn't be found. Adding the path to java in the batch file fixed it.

Belgium skulstation dit :

2 hours ago, cbjaust said:

after intalling JRE 9ea+107 the cmd window opens and immediately closes and the GUI doesn't run. Previously had JRE 8u191 and it worked fine although the the checksum result after uploading was "invalid" and the result did not show up in the results for the CPU used (Core i7 4600U) but has a gold cup with the result being 1st out of 1. Uploading a result from 0.8.3 was fine: http://hwbot.org/submission/4030594_cbjaust_hwbot_prime_core_i7_4600u_3721.32_pps/ and it shows up normally in the rankings for i7 4600U CPUs.

Edit: nevermind, uninstalling JRE8 stuffed up the paths in windows and the java couldn't be found. Adding the path to java in the batch file fixed it.

 

Belarus max1024 dit :

For oldschool need Java7 :0 is it possible to add this support? 

Couple days ago i behch 6xPentium Pro [url=http://hwbot.org/submission/4029265_], now with "old" hwbot prime[/url] it was total fun, what will be in fiture?

Belgium skulstation dit :

Same message on the x470 - 200ge - w10 as on  z370 - 8350k - w10
Same os and java ar in use

Untitled.jpg

Belgium richba5tard dit :

I've updated the java sysmon library but it seems to give issues on some windows machines. I'm going to revert the change.

Belgium richba5tard dit :

I've made a new build which does not rely on javasysmon library, which is the cause of errors for @skulstation and @bigblock990

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/hwbotdownloads/downloads/hwbotprime-1.0.1.jar

Matsglobetrotter dit :

56 minutes ago, richba5tard said:

I've made a new build which does not rely on javasysmon library, which is the cause of errors for @skulstation and @bigblock990

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/hwbotdownloads/downloads/hwbotprime-1.0.1.jar

yes this one works on Win 10 and my I9-7940X

United Kingdom ObscureParadox dit :

Can I suggest we reopen the upload page for HWBot prime as a seperate v 1.0+ benchmark and have it as a finite beta period. After which time all results are removed the database. This would allow for people to run the benchmark and for us to upload results to better find bugs and abnormalities. Also being clear up front that all results from the beta period will be cleared means we won't have any potentially bugged runs in the database after such time is over and people can't complain when the results are removed.

Just my 2c anyway

Australia cbjaust dit :

1 hour ago, richba5tard said:

I've made a new build which does not rely on javasysmon library, which is the cause of errors for @skulstation and @bigblock990

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/hwbotdownloads/downloads/hwbotprime-1.0.1.jar

It looks to me like in both @bigblock990 and @skulstation's cases there was a 64 bit .dll being called but there are both using 32 bit Windows... 

 

Belgium skulstation dit :

17 minutes ago, cbjaust said:

It looks to me like in both @bigblock990 and @skulstation's cases there was a 64 bit .dll being called but there are both using 32 bit Windows... 

 

I am using a 64bit os

edit : v1.0.1 is working

Belgium richba5tard dit :

I follow your reasoning @ObscureParadox but v1.0.1 is a tiny bit slower (due to cheat detection), not faster. As long as there are no algorithm changes I don't see a good reason to go through a beta period, same for the other benches.

United Kingdom ObscureParadox dit :

Well we at least need some sort of clean up on the results already on the system if we are to eventually give the benchmark points again. So making it a seperate benchmark at least is the easiest and cleanest way of doing it imho.

United States bigblock990 dit :

cpu is 4790k using win8.1 64bit

v1.0.1 is working fine :)

India ksateaaa23 dit :

a6-6400k@5200 worked fine(stability test)

v 1.0.0

win7 ultimate

java version 8

6127609.PNG

United States Mr.Scott dit :

1.0.1 works fine on X58 and W7 x64 pro.

Man I missed this bench. Make it a keeper this time. :)

Greece Fasttrack dit :

1.0.1 works fine here too.

Direct upload to HWBOT thru "analyze on HWBOT". All seems normal.

If @richba5tard you are certain that it is bulletproof, give it points.

But clear up old "problematic" submissions first, of older highly cheatable versions.

Australia ozzie dit :

works fine here on my daily. just tried it out at stock...where is a preview option on here b4 you post , jesus, ,make it simple to use then you get simple back, ? pretty bloody simple isnt it??

 

screen000.jpg

screen005.jpg

Belarus max1024 dit :

Tell me please in the new HWBOTPrime 1.x.x will be planned support for Java 7 or not? And will there be a division of this test into two versions, according to the principle of the Cinebench, for example 2003, 11.5, 15? After all, this multi-threaded test is very good for comparing the performance of old systems where Java 8 is simply not installed.

Belarus zesen dit :

What to do with the old systems? Why not left Java 7 ?

Belgium richba5tard dit :

Which old systems do not support java 8? I'll add java 7 compatibility if I must.

Belgium richba5tard dit :

HWBOT Prime 1.0.2

  • added java 7 compatibility for old systems

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/hwbotdownloads/downloads/hwbotprime-1.0.2.jar

Canada WhiteWulfe dit :

Whoooo, it returns!  Will there be...  Oh, I see there's already the option to submit to both standard and stability.  Nice!

 

Definitely looking forward to one of the quick benches coming back, doubly so the extra addition of a second option.  I'll also inquire as to when we will see points return to this bench ^_^

United States Mr.Scott dit :

Fix the off line saved subs. They all read invalid when you sub them.

United States Bones dit :

Started a thread about an invalid issue I'm having, then saw this thread.

I did go ahead and download 1.0.2 and will try that shortly.

Russian Federation Remarc dit :

v1.02 still not working with winxp and java 8

United States Gunslinger dit :

On ‎1‎/‎3‎/‎2019 at 6:44 PM, mllrkllr88 said:

The batch file is not working for me with W7 or W10 (run as admin of course). I also tried to run the command via admin CMD but it has the same result, it will not launch and CMD closes. However, I can run the .jar file without the batch file and all is good...but perhaps it needs to be run via batch file for 'cheat detection'??

It scales with memory a little bit, but ultimately its an epic bad slot machine 😕

http://hwbot.org/submission/4030524_mllrkllr88_hwbot_prime_core_i7_8700k_8805.39_pps?recalculate=true

As you can see, real-time priority stabilizes the score but ultimately it doesn't produce as the highest runs.

HWBOT Prime 1.0.0 - 8700K @ 5.0_5.0 - Mllrkllr88 (1).png

wow @ the variability...slot machine comparison is 100% correct.

Belarus max1024 dit :

Today I have tried v.1.0.2 on WinXP with Java7, it is doesn't work :( but with 0.8.3 all is ok. When I click on 1.0.2  nothing happened see screen with task manager.

snaphsot0207.png
snaphsot0208.png

United States jab383 dit :

v.1.0.2 working fine here and, yes, it's still a slot machine.  I think that part of the algorithm wasn't changed from 0.8.3.

Australia unityofsaints dit :

On 1/5/2019 at 8:38 PM, richba5tard said:

Which old systems do not support java 8? I'll add java 7 compatibility if I must.

Java 8+ requires Vista or later so really old systems which are limited to Windows XP are excluded

https://java.com/en/download/help/sysreq.xml

Veuillez vous identifier ou enregister pour commenter